Hvordan Bytte Motorolje Og Filter

Når kjøretøyet bryter sammen, bør din eneste bekymring være å få det i gang igjen. Å komme seg rundt i enkelte områder av landet er umulig uten et personlig kjøretøy. Når det er sagt, trenger du ikke å skall ut tonnevis av penger for å fikse en bil. Fortsett å lese for å lære mer om de grunnleggende reparasjonene du kan gjøre selv eller finne ut mer om å ansette en profesjonell.

Kontroller væskene i bilen regelmessig. Kontroller oljenivået med peilepinnen du finner under panseret. Peilepinnen bør ha et merke på den for å indikere det ideelle oljenivået. Tilsett en liter olje hvis du trenger det, og sjekk nivået igjen etter å ha latt bilen kjøre i noen minutter.

Kontroller regelmessig radiatorens ytelse. La bilen kjøre en stund, slå av motoren og deretter pop panseret. Ikke åpne radiatoren hvis bilen er i gang. Kontroller mengden væske i radiatoren med peilepinnen og husk å blande kjølevæsken med litt vann.

Du må holde godt oversikt over alle biljournalene dine. Det kan være lurt å oppbevare dem i hanskerommet for enkel tilgang. Mekanikerne som jobber med bilen din må se vedlikeholdsjournalene dine før du arbeider med bilen. Postene kan hjelpe dem med å finne ut av problemet.

Vær åpen for å stille spørsmål som krysser tankene dine. Bilreparasjon er en svært kompleks ting. Du vil ha spørsmål, og ikke føler deg skremt om å spørre dem. Hvis du ikke gjør det, kan du ikke helt forstå hvorfor reparasjonene var nødvendig i første omgang eller hvor kostbar den nåværende situasjonen egentlig er.

Hvis kjøretøyet ser ut til å lekke væsker, starter du med å erstatte pakningene og tetningene. Det vanligste området for lekkasjer er hvor ulike deler går sammen. Du trenger kanskje ikke en dyr reparasjon hvis lekkasjen stammer fra et av disse lett utskiftbare områdene. Hvis lekkasjen fortsetter etter utskifting, kan du ha en mer omfattende lekkasje.

Hvis du planlegger en biltur, sørg for at du går og få bilen betjent. Planlegg det litt fremover, slik at du ikke rushing å få det gjort i siste øyeblikk. Selv om bilen føles bra, vil du sørge for at du kommer deg til reisemålet og tilbake uten problemer.

Hvis du trenger å fikse en ripe eller maling over et område, må du kontrollere at du velger riktig farge. Se i brukerveiledningen for å se om du kan finne en kode for fargen på bilen eller se etter et klistremerke under panseret eller på førersidens frontdør for å finne fargekoden.

Når det er på tide å ta bilen inn på jobb, tenk nøye gjennom om du vil gå til forhandleren eller en lokal reparatør. Forhandleren vet ofte mest om din spesielle type kjøretøy, men de koster vanligvis mest som et resultat. Vei alternativene dine og gå med det som er riktig for deg.

Du kan fikse bilen din på egen hånd noen ganger, mens andre ganger trenger du en mekaniker. Noen ganger er det mulig å håndtere bilproblemer hjemme hos deg. Bruk de tingene du har gått hit, og du bør være tilbake til å kjøre på et kort tidspunkt.